040 24 38 377

In deze wijnbrief een selectie zéér goede en uiterst betaalbare huis-, basiswijnen. Prachtige en zéér scherp geprijsde wijnen uit Chili. Verrassend klassiek uit Duitsland. En fraaie restanten op niveau uit Frankrijk en Portugal. Kortom genoeg redenen om de wijnbrief eens goed te bekijken en natuurlijk te komen proeven!

Download hier de wijnbrief.

Komend weekend wijn proeven bij Piters.

Vrijdag 29 september van 11.00 uur tot 21.00 uur.

Zaterdag 30 september van 11.00 uur tot 17.00 uur.

U bent van harte welkom!

Aanmelden voor de Wijnbrief

Heel lekker… Super betaalbaar!

De prijzen stijgen, helaas ook bij veel wijnen. De zoektocht naar (zéér) betaalbare wijnen, waar we toch enthousiast over zijn, gaat dan ook onverminderd door. Ik vraag bij herhaling aandacht voor deze 4 toppers voor een heel prettig prijsje.

Huiswijnen uit Alentejano en de Ardeche

Ik zou zeggen vanaf nu standaard op de proeftafel omdat het goed is om ook enthousiast te zijn over de goedkoopste wijnen in de collectie!

Druiven uit het boekje...

Als we het dan over een goede basis willen hebben, dan zijn deze wijnen van Laurent Miquel serieuze schoolvoorbeelden. Druif-zuiver, herkenbaar, zéér reële prijsstelling.

Proef deze wijnen!

Logisch dat je als wijnkoper op zoek naar kwaliteit voor een normale prijs, om deze wijnen niet heen kunt. Kom proeven en overtuig uzelf.

Ellermann Spiegel uit de Pfalz

In 2006 nam Frank Spiegel bijna vijftig hectare wijngaard van zijn stiefvader Harald Ellermann over. Wijnhuis Ellermann-Spiegel was geboren. In korte tijd heeft Frank het domein omgetoverd tot een kwaliteitshuis met eigen bottelingen. Weingut Ellermann-Spiegel is gelegen in het zuidelijkste puntje van de Pfalz, en profiteert in het gebied van een uniek microklimaat. 

Inmiddels een vaste waarde!

Mijn enthousiasme voor de wijnen van dit domein is groot, vandaar graag uw aandacht voor een heerlijke Riesling en twee fraaie rode wijnen van dit domein: Dornfelder en Spätburgunder (Pinot Noir).

Rood
2019
Speciale prijs
€ 12,75
Nu € 10,75
Bestellen
Wit
2022
Speciale prijs
€ 13,75
Nu € 11,95
Bestellen
Rood
2020
Speciale prijs
€ 14,95
Nu € 13,50
Bestellen

Medalla Real serie van Santa Rita

Viña Santa Rita werd in 1880 opgericht door Don Domingo Fernández Concha, een vooraanstaand zakenman en publieke figuur van die tijd. Don Domingo bracht de beste Franse druivensoorten naar de rijke bodems van de Maipo-vallei samen met gespecialiseerde apparatuur en een team van topwijnmakers uit Frankrijk. Dit bracht technieken die tot dan toe onbekend waren in Chili. Hierdoor veranderde de manier van wijn maken in het land en het zorgde voor spectaculaire resultaten.

Nu nog voordeliger!

Er was al sprake van een uitzonderlijk goede prijsstelling, maar ik kreeg een aanbod waar ik u graag van mee wil laten profiteren. De Medalla Real Reserva-serie bij afname vanaf 6 flessen onder een tientje… Heel bijzonder! Bij twijfel, ze staan dit weekend open!

Een paar mooie restantjes

Domaines Dominique Piron is een vooraanstaand wijnproducent in de Beaujolais en een internationaal gerenommeerde wijnmaker. In 1590 werd de oudst bekende voorvader van Dominique Piron, Etienne Bailly, in Morgon geboren, wat markeert dat deze familie al 14 generaties lang actief is in de wijnbouw, het hart van de Beaujolaistreek. De granieten bodem is de bakermat voor elegante wijnen afkomstig van de Gamay druif en al eeuwenlang zijn de streek en de druif onlosmakelijk en succesvol aan elkaar verbonden.

Dominique Piron (Beaujolais) en Prats en Symington (Douro)

Prats & Symington is ontstaan in 1999 als gezamenlijke onderneming tussen de bekende Bordeaux wijnmaker Bruno Prats (voormalig eigenaar van het beroemde Château Cos d’Estournel) en de Symington familie (o.a. Graham’s Port). Het is een onafhankelijk bedrijf dat zich specialiseert in droge, rode wijn die voorop lopen in de DOC Douro kwaliteitsrevolutie. Zeer fraai klassiek Portugees!

Rood
2021
Speciale prijs
€ 20,95
Nu € 16,95
Bestellen
Rood
2021
Speciale prijs
€ 27,50
Nu € 21,75
Bestellen
Rood
2019
Speciale prijs
€ 15,95
Nu € 13,25
Bestellen