040 24 38 377

Nieuwe wijnen uit ArgentiniŽ, Chili en Zuid-Afrika

Zomerse temperaturen…Vakantie voor de deur… Met een bestemming in de meeste gevallen in Europa… Dus leek het mij een goed idee om in deze wijnbrief met nieuwe wijnen te komen uit landen waar u waarschijnlijk niet komt deze zomer! Argentinië, Chili en Zuid-Afrika! Zéér betaalbare kwaliteitswijnen uit de “Nieuwe Wereld”, met inmiddels toch ook een rijke en lange wijnhistorie.

Wijnlanden die hier niet zo vaak aan bod komen, maar hier hebben we ‘beet’, zoals dat heet! Mooie introductieaanbiedingen kunnen een nadere kennismaking niet in de weg staan.

Kom proeven!

Alle wijnen uit deze brief kunt u, geheel vrijblijvend, komen proeven in onze proefkelder.
Vrijdag 6 juli van 10.00 uur tot 20.00 uur.
Zaterdag 7 juli van 10.00 uur tot 17.00 uur.
En een weekje later:
Vrijdag 13 juli van 10.00 tot 20.00 uur.
Zaterdag 14 juli van 10.00 tot 17.00 uur.
U bent van harte welkom!

Aanmelden voor de Wijnbrief

Portillo by Salentein Wines: Spatzuiver Argentijns wijnplezier!

De wijnen van Bodegas Salentein maken al weer jaren met veel succes deel uit van onze collectie. Met de selectie Portillo wijnen van dit huis voegen we een viertal prijstoppers toe aan het assortiment!

De naam Portillo komt van de historische bergpas tussen het Andesgebergte en de Uco vallei. Deze pas diende voor Charles Darwin als toegang tot de andere kant van de bergketen. Vandaag de dag is het dé toegangspoort naar de fantastische Portillo wijngaarden van Bodegas Salentein.

Wit
2017
Speciale prijs
€ 8,95
Nu € 8,50
Bestellen
Rood
2017
Speciale prijs
€ 8,95
Nu € 8,50
Bestellen
Rood
2017
Speciale prijs
€ 8,95
Nu € 8,50
Bestellen

Speciale prijs
€ 107,40
Nu € 95,40
Bestellen

Errazuriz, Chili op zijn allerbest!

Viña Errazuriz werd opgericht in 1870 door Don Maximiano Errazuriz toen hij 100 kilometer ten noorden van de hoofdstad Santiago de Chile zijn eerste wijngaard aanplantte. Het bedrijf wordt nu geleid door de 5e generatie, Eduardo Chadwick, die wordt beschouwd als een van de boegbeelden van de Chileense wijnindustrie. Eduardo vertrouwt bij het produceren van wijn niet alleen op de kennis van zijn familie, maar ook op die van experts uit verschillende wijngebieden ter wereld. Door de Franse achtergrond van de hoofd wijnmaker, hebben de wijnen van Errazuriz een meer klassiek Europees karakter. Dit onderscheidt de wijnen van andere Chileense wijnhuizen en zorgt voor karaktervolle en complexe wijnen. Ik val er voor…!

Steenberg Winery: Betaalbare luxe uit Zuid-Afrika!

Steenberg is een wijnhuis met geschiedenis. Het is het bekendste en oudste wijndomein van Zuid-Afrika, gevestigd in de eerste wijn appellation van de Nieuwe Wereld. Tegenwoordig behoort het tot het Nationaal Park Tafelberg, dat aan de voet van de bergketen Constantia ligt.
De constante koele luchtstromen van de Atlantische Oceaan maken dit een van de koelste wijnregio's uit Zuid-Afrika. In 1682 opgericht door Catharina Ras was Steenberg lange tijd vermaard om zijn fabuleuze zoete wijnen die aan vele Europese hoven werden gedronken. In 2006 heeft de bekende wijnfirma Graham Beck de wijngaarden gekocht.
Graag uw aandacht voor een drietal nieuwe wijnen in onze collectie. U kent misschien mijn terughoudendheid over wijnen uit Zuid-Afrika, maar nu heb ik er een paar! Mijn enthousiasme is groot! De introductieprijs superscherp. Dit smaakt veel luxer dan de prijs doet vermoeden. Zuid-Afrikaans zoals ik het graag zelf drink. Proost!