040 24 38 377

Eindelijk zomer, goede vooruitzichten!

Nu de temperaturen langzaam stijgen, de zon steeds meer straalt, de dagen langer worden is er natuurlijk een stijgende behoefte aan wijnen die goed passen bij een zomers (buiten) seizoen.

Wijnen voor op uw terras, wijnen voor bij de barbecue, wijnen waar je vrolijk van wordt. Hopelijk binnenkort ook weer genieten met wat meer familie en vrienden op bezoek!

Koop bij uw lokale slager, groenteboer, visboer, wijnhandel! Het zijn die kleine dingen die voor (kleine) ondernemers van groot belang zijn. Wat u ervoor terugkrijgt? Kwaliteit! Passie! Geloof in eigen geselecteerde producten! Hoe leuk is dat!? Ik weet zeker dat ik voor al die collega’s spreek als ik zeg dat het zéér gewaardeerd wordt. Gewoon doen!

Download hier de wijnbrief

 

Aanmelden voor de Wijnbrief

Altijd goed om in huis te hebben.

Bent u op zoek naar zéér betaalbare kwaliteit? Kijk dan eens met aandacht naar onze huiswijn-selectie. Voor iedere smaak een wijn, allemaal even betaalbaar! Wijnen die ondanks hun bescheiden prijskaartje, met recht echte Piters wijnen genoemd mogen worden! Natuurlijk ook in onze collectie, maar wijnen in deze prijsklasse krijgen niet in iedere wijnbrief de volle aandacht.

Een assortiment Piters huiswijnen!

In deze brief zetten wij onze zes meest succesvolle en betaalbare huiswijnen op een rij. Sommige zult u kennen, andere niet. De reden daarvan is waarschijnlijk dat we ze vooral als huiswijnen in de betere horeca aanbieden.

Terra d'Alter, Alentejo

Graag uw aandacht voor twee nieuwe aanwinsten van dit boeiende wijnhuis uit Portugal. Twee verrassende druivensoorten ook!

Rood
2019
Speciale prijs
€ 10,95
Nu € 9,95
Bestellen
Wit
2020
Speciale prijs
€ 10,95
Nu € 9,95
Bestellen

Spectaculaire prijsverlaging Kendall Jackson

Kendall-Jackson is een van de jongste, meest toonaangevende en meest dynamische wijnhuizen van Californië. Belangrijke reden van Kendall-Jackson's succes is gelegen in de perfecte ligging van de wijngaarden. De druiven zijn grotendeels afkomstig uit de koelere kuststreken van Californië, waar ze alle gelegenheid krijgen om hun aroma- en smaakrijkdom te ontwikkelen, zonder dat het meteen heel zwaar wordt.

Profiteer!

Wijnen die uitstekend geschikt zijn bij een luxe barbecue! Vandaar nu dit aanbod. En ook die prijs…

Nieuw uit de Rhône

De geschiedenis van Ogier begint al in 1859, maar pas vanaf 1948 legt men zich toe op de wijnbouw. De prachtige gebouwen van het wijnhuis zijn in Romeinse stijl. De kelders in Châteauneuf-du-Pape, waarin men de wijn produceert en laat rijpen, dateren uit de 20ste eeuw. In 2006 heeft Ogier zich helemaal toegelegd op duurzaamheid en wordt er op alle wijngaarden biologisch geteeld.

Ogier

Ik proefde een serie overtuigende wijnen met mooie Zuidelijke Rhône-signatuur. Ter introductie beginnen we met Côtes du Rhône in twee kleuren. Méér dan prima prijs/plezier/kwaliteitverhouding.

Bodegas Salentein, Toppers uit Argentinië

Eigenlijk geen introductie meer nodig. Al jaren een vaste waarde in het assortiment. Méér dan prima prijs-kwaliteit verhouding. Zowel de rode als de witte wijnen zijn razend populair en sinds hun nieuwe ‘jasje’ (nieuw etiket), ook nog eens een lust voor het oog. De druiven voor de wijnen zijn afkomstig van wijngaarden gelegen tussen de 1.050 en 1.700 meter hoogte. De grond is hier rotsachtig en er is een perfecte blootstelling aan de zon. Zuiver smeltwater uit het Andes gebergte irrigeert de wijngaarden op een natuurlijke manier. Dit zijn ideale omstandigheden voor het verbouwen van Argentijnse wijn van de beste kwaliteit.

Een zomers actie-aanbod!

We kregen een mooie actie-aanbod van twee klassiekers uit de serie: Chardonnay Barrel Selection en de Malbec Barrel Selection. Aangevuld met twee nieuwe wijnen in onze collectie. De Sauvignon Blanc Selection. Deze wijn heet Selection, omdat deze wijn niet op eikenhouten vaten (barrels) gerijpt is. Verder graag uw aandacht voor de Salentein Pinot Noir Barrel Selection. Het is de lichtste rode wijn van Salentein en erg lekker om licht gekoeld te drinken, perfect met het mooiere weer in aantocht! Dus Pinot Noir liefhebbers opgelet!

Casa de la Ermita uit Jumilla, Spanje

Casa de la Ermita is hier een relatief nieuwe bodega opgericht door vier enthousiaste wijnboeren die hun percelen op organische wijze onderhouden. Dat betekent dat er niet met herbiciden, pesticiden en gewas-stimulerende middelen wordt gesproeid. Wel wordt natuurvriendelijk bemest. Overigens is Casa de la Ermita het eerste bedrijf in deze regio dat op deze manier zijn wijnstokken cultiveert.

Verrassend anders!

Het ruim 100 hectare bestrijkende wijngoed ligt midden in een natuur-reservaat op een hoogte van ongeveer 700 meter boven de Middellandse zeespiegel waardoor het hier tegen de avond aangenaam verkoelt. Naast monastrell wordt bij Casa de la Ermita petit verdot, viognier, cabernet sauvignon, merlot, tempranillo en syrah verbouwd. In de vatenkelder liggen 2200 vaten voor de rijping van de beste wijnen van die druiven.

Rood
2018
Speciale prijs
€ 10,95
Nu € 9,75
Bestellen
Rood
2017
Speciale prijs
€ 13,95
Nu € 12,50
Bestellen

Farina uit de Veneto

Farina is het oudste wijnbedrijf in het Valpolicella Classico gebied in Italië. Wijnhuis Farina is begin 19e eeuw opgericht door Remo Farina en klein gestart met niet meer dan 20.000 flessen, tegenwoordig zijn dat één miljoen flessen. Een diepgaande passie voor druiven, het land en het gebied en een diepe liefde voor wijn is de basis voor het ontstaan van het wijnhuis Farina.

Twee zomerse toppers!

De Valpolicella wijnen worden met nieuwe technologieën gemaakt waarbij de traditionele stijl van wijn maken niet vergeten wordt. Met respect voor de natuur en hoe Remo Farina het wijnmaken de huidige (3e) generatie geleerd heeft.

Graag uw aandacht voor deze twee zomerse toppers!

Rood
2020
Speciale prijs
€ 8,95
Nu € 7,95
Bestellen
Wit
2020
Speciale prijs
€ 8,95
Nu € 7,95
Bestellen

Het is weer rosé-weer!

Een paar rosé’s uitgelicht. Maar natuurlijk zijn er meer in de winkel beschikbaar.

Nog even thuis proeven...

Proeven in onze proefkelder is helaas nog niet mogelijk. Een proefdoos biedt uitkomst!

Thuis op uw gemak kennismaken met onze huiswijnen? Ideaal om in eigen omgeving uw favoriete huiswijn te selecteren. Van alle zes genoemde huiswijnen één fles! 

Alle witte wijnen (behalve de huiswijnen) uit deze wijnbrief op uw eigen proeftafel! Snel verdiend, serieuze kwaliteit en erg lekker!

3 aantrekkelijke proefdozen!

Er is natuurlijk ook een mooie proefdoos met rode wijnen beschikbaar. Ik kom niet precies op 6 flessen uit dus doe ik er de drie rode huiswijnen ook bij. 12 flessen heerlijk rood om te proeven, drinken en van te genieten. Krijgt u geen spijt van hoor!


Speciale prijs
€ 45,70
Nu € 39,50
Bestellen

Speciale prijs
€ 140,30
Nu € 118,00
Bestellen

Speciale prijs
€ 82,80
Nu € 69,95
Bestellen