040 24 38 377

Zuid-Frankrijk en Spanje overtuigen zéér in onze nieuwe wijnbrief

De zomervakantie is voor de meesten nog maar net achter de rug en wij maken ons al weer op voor het laatste kwartaal. Te beginnen met onze nieuwe september-wijnbrief. Interessante prijsverlagingen, nieuwe oogstjaren, nieuwe vondsten!

De wijnen van La Croix de la Résidence zijn in prijs verlaagd. Van vaste waarde Château Etang des Colombes zijn nieuwe oogstjaren gearriveerd. Domaine du Belvezet! We hebben een tijdje zonder gezeten, maar gelukkig weer terug van weggeweest en hoe! Profiteer ook van de prachtige "Syrah les Epices" van Domaine les Yeuses. Nieuw zijn de laaggeprijsde wijnen van Soliluna en de Bodegas Olivares Tinto is een regelrechte topontdekking! Las but not least de overtuigende nieuwe oogstjaren van Bodegas Pittacum. En oh ja... Corette Chardonnay op magnum, nu wel héél goedkoop. Doen!

Download de wijnbrief (pdf)Kom proeven!

Alle wijnen uit deze brief kunt u, geheel vrijblijvend, komen proeven in onze proefkelder.

  • Vrijdag 22 september van 10.00 uur tot 20.00 uur.
  • Zaterdag 23 september van 10.00 uur tot 17.00 uur.

En een weekje later:

  • Vrijdag 29 september van 10.00 tot 20.00 uur.
  • Zaterdag 30 september van 10.00 tot 17.00 uur.

Van harte welkom. Leuk als u komt proeven!

En mocht u niet kunnen? https://www.piterswijnen.nl/proefdoos-wijnbrief-mei 

Aanmelden voor de Wijnbrief

La Croix de Résidence

Een gedegen kwaliteit, druifzuiver, puur, eerlijk, kortom wijn zonder opsmuk. Waar vind je die nog? Voor mij als wijnkoper natuurlijk een continue/blijvende uitdaging.

Een paar jaar geleden vonden wij de Mono-cépage-wijnen (gemaakt van één druivensoort) van La Croix de la Résidence! Verleidelijk sappige, speelse en zéér betaalbare plezierwijnen.

Mono-cépage specialisten

Het team achter deze wijn is de familie Delaunay, al meer dan honderd jaar een begrip in de Bourgogne. Catherine en Laurent Delaunay vertegenwoordigen de vierde generatie van deze familie. Als afgestudeerd oenologen richten ze in 1995 het handelshuis Badet Clément & Cie op. Oorspronkelijk met als doel hun kennis uit de Bourgogne over te brengen op de Zuid-Franse regio Languedoc en daar de familietraditie voort te zetten.

Prijsverlaging!

Inmiddels  is het 'bedrijfje' flink uit haar jasje gegroeid. Catherine en Laurent hebben zich ontwikkeld tot heuse ‘mono-cépage specialisten’.

Goed nieuws want er is sprake van een aardige prijsverlaging! Profiteer mee!!

Nieuwe oogstjaren

In Lézignan, in het hart van het machtige Corbières gebied, ligt Château Etang des Colombes. Het Massif des Corbières is een contrastrijk gebied, met prachtige reliëfs uitgehouwen door de wind, waarboven de Kathaarse forten hoog uittorenen. Met zijn 19.000 hectare is deze appellation de meest uitgestrekte in de Languedoc. Het Château zelf dateert uit de 17e eeuw en was vroeger eigendom van de aartsbisschop van Narbonne.

Château Etang des Colombes

Christophe Gualco is inmiddels de vierde generatie wijnmaker op dit prachtige bezit. De wijnen worden gerekend tot het beste wat de Corbières te bieden heeft. Oude wijnstokken (Vieilles Vignes) lijken hier wel het toverwoord. Ze geven een kleine opbrengst van een superieure kwaliteit. Het rooien van oude, minder rendabele wijnstokken is iets wat de familie Gualco zelden doet, waardoor het arsenaal aan echte Vieilles Vignes van dit Chateau dan ook indrukwekkend is.

Vaste waarde in de collectie

De “Cuvée Bicentenaire” is een méér dan vaste waarde in ons assortiment, met vele liefhebbers. De term ‘oud en vertrouwd’ is echt op zijn plaats. We hebben het hier over de wijn die ononderbroken méér dan 25 jaar in ons assortiment zit!! Tevens zijn er nog twee top cuvées van dit domein “Cuvée Bois des Dames” in rood en héél verrassend wit, want als u een zéér betaalbaar alternatief zoekt voor echt grote witte Bourgognes is deze wijn een regelrechte aanrader!!

Terug van weg geweest!

Decennia lang bezorgde dit bezit ons wijnen met een onverslaanbare kwaliteit-, karakter,- plezier- en prijsverhouding. De beste rode wijnen bevonden zich het ene oogstjaar op het niveau van de betere Rhône-wijnen en het andere jaar was er sprake van de verleidelijkheid en de charme van de Crus uit de Beaujolais. Of een combinatie van beide kwaliteiten, maar altijd op een prijsniveau dat kenners in verwarring bracht als er blind geproefd werd.

Domaine du Belvezet

Zeer vaak uitgeroepen tot “Wijn van het Jaar”, “Beste wijn binnen zijn categorie” etc. op nationale wijnconcoursen. Bovendien was er meestal sprake van een onverwacht gunstig ontwikkelings- en bewaarpotentieel. Door de lage prijs wordt de wijn weliswaar doorgaans (te) vroeg geconsumeerd en genoten, al kennen we ook tientallen verhalen en ervaringen van hen, die jaren later enkele onbedoeld achtergebleven flessen openden, en zo alsnog het potentieel van de wijn, op waarde wisten te schatten. Nu terug van weg geweest en ik moet zeggen de kwaliteit is als vanouds!!

Domaine les Yeuses "Les Epices"

Domaine Les Yeuses, van de broeders Jean-Paul en Michel Dardé, is een rijzende ster in de Languedoc-Roussillon. De wijngaarden liggen in de heuvels van Thau, met een prachtig uitzicht over de Mediterrane kust. Deze “Cuvée les Epices”is de topcuvée van de gebroeders Dardé. Dus alleen van volrijpe druiven van de allerbeste percelen. En uiteraard krijgt de wijn een maand of negen de tijd om te rijpen in de beste eikenhouten vaten. Het resultaat: een superlekkere wijn!

Grote Syrah voor kleine prijs!

Jean-Paul en Michel wilden graag wat extra ruimte creëren in hun opslagruimte dus ze deden ons een mooi aanbod.

Een mooie hoeveelheid van deze overheerlijke wijn voor een echte Prix d’Ami! Een aanbod dat ik niet kon laten lopen. Wie deze wijn eerder heeft geproefd, begrijpt dit! De voorraad is niet onbeperkt dus als ik u een advies mag geven… Wacht niet te lang.

Soliluna: Zéér betaalbaar Spaans

Soliluna gebruikten we tot op dit moment alleen in de horeca, maar omdat vanaf nu een grotere hoeveelheid beschikbaar is, kunt u ook genieten van wel heel erg betaalbaar Spaans. Ten westen van de stad Barcelona, in de provincie Aragón ligt het wijngebied Cariñena.

Nu ook voor u beschikbaar!

Uit Macabeo druiven (ook bekend als Viura) maakt men frisse, betaalbare witte wijnen. De rode versie wordt geheel gemaakt uit Garnacha. Soliluna staat voor eigentijdse wijnbouw en heeft een bijzonder goede prijs-kwaliteit verhouding. Niks ingewikkeld, gewoon goed voor iedere dag! Eenvoud kan ook kracht zijn!

Rood
2016
Speciale prijs
€ 6,95
Nu € 5,75
Bestellen
Wit
2016
Speciale prijs
€ 6,95
Nu € 5,75
Bestellen

Ontdekking in Jumilla

Zonder twijfel is het de meest spectaculaire wijngaard van Jumilla, de Finca Hoya de Santa Ana. Want met 825 meter is het de hoogste van deze Oost-Spaanse streek, terwijl er tevens talrijke stokoude Monastrell-stokken groeien die nimmer door de druifluis werden aangetast en dus nog hun oorspronkelijke wortels hebben. De ligging zorgt voor koele nachten, en dus frisheid in de wijnen, de hoge leeftijd van de wijnstokken geeft de wijn een extra dimensie.

Mas Olivares

Als dan ook nog de wijnbereiding in een uitstekende kelder geschiedt, door bovendien gedreven mensen (de derde generatie van de familie Olivares), dan ontstaan opmerkelijke wijnen. Zoals deze Olivares Tinto 2016, een drie maanden op vat gerijpte blend van Monastrell (75 procent), Garnacha en Syrah.

Een plaatje!

Verder vind ik dit persoonlijk een van de meest aantrekkelijke etiketten die ik de laatste jaren ben tegenkomen. Ik weet het is geen selectiecriterium, maar als een wijn die héél lekker is ook nog is voorzien van een fraai uiterlijk, dan kan dat een klassieker worden!!

Bodegas Pittacum

Bierzo is een vruchtbare Spaanse vlakte met bergen aan beide kanten. Het is ook bekend als de poort naar Galicië en is uitermate geschikt voor wijnbouw. De bergen beschermen de wijngaarden tegen de Atlantische invloeden. Qua landschap en wijnen is Bierzo een overgangsgebied tussen de droge Meseta en het groene, nattere Galicië.

Spaans rood, hoog niveau!

Het staat bekend om z'n uitstekende rode wijn die wordt gemaakt van de Mencía druif. Zéér geschikt voor het maken van mooie, terroir gedreven wijnen en met gebruik van de juiste wijnbereidingstechnieken heeft dit gebied een grootse potentie. Spaans rood op hoog niveau: Bodegas Pittacum!

Rood
2016
Speciale prijs
€ 12,25
Nu € 10,95
Bestellen
Rood
2011
Speciale prijs
€ 18,95
Nu € 17,50
Bestellen