040 24 38 377

Corette-wijnen supergoedkoop. Sla toe, sla in!

De wijnen van Corette zijn voor de meesten van u bekend. Al jaren voeren wij deze authentieke cépage-wijnen uit het zuiden van Frankrijk.In samenwerking met de producent kan ik u ook dit jaar weer een scherp aanbod doen. De prijzen zijn laag! De actieperiode is beperkt, dus wees er snel bij!

Spanje: Verrassend veelzijdig!

Één van onze hoofdtaken u een zo goed mogelijk beeld te verschaffen van het steeds in beweging zijnde aanbod van kwaliteitswijnen. Hiertoe worden alle wijnen direct na binnenkomst gedetailleerd geproefd en zo goed mogelijk omschreven. In die stroom goede, zeer goede en excellente wijnen is er soms sprake van uitschieters: alles klopt, de wijn beantwoordt 100% aan de hoge verwachting en de prijs geeft geen enkele aanleiding om het opkomende enthousiasme te temperen. Kortom wijnen met het predikaat ‘opvallend goed’! 

Download hier de wijnbrief.

Het blijkt dat Spanje op dit toneel prominent aanwezig is. Een goed moment om daar in deze wijnbrief uitgebreid aandacht aan te besteden.

Vaste waarden, nieuwe aanwinsten, slapende schoonheden… Verrassend divers ook in druivensoorten!

 

Kom dit weekend proeven! Corette en een fraaie selectie Spaanse wijnen op de proeftafel.

Alle wijnen uit deze brief kunt u, geheel vrijblijvend, komen proeven in onze proefkelder.

Vrijdag 26 oktober van 10.00 uur tot 20.00 uur.

Zaterdag 27 oktober van 10.00 uur tot 17.00 uur.

En een weekje later:

Vrijdag 2 november van 10.00 tot 20.00 uur.

Zaterdag 3 november van 10.00 tot 17.00 uur.

U bent van harte welkom!

Aanmelden voor de Wijnbrief

Spectaculaire aanbieding Corette

De wijnen van Corette zijn voor de meesten van u bekend. Al jaren voeren wij deze authentieke cépage-wijnen uit het zuiden van Frankrijk. De druiven voor de wijnen worden met zorg geselecteerd uit de beste gebieden in de Languedoc. Hier wordt gekozen voor de druif in zijn eigen, volle glorie!

Sla toe, sla in!

Corette is een karakteristieke, zuivere en eerlijke Franse wijn die niet gemanipuleerd of industrieel vervaardigd is. Stuk voor stuk heerlijke wijnen, die de Piters-garantie-voor-veel-betaalbaar-wijnplezier, al jaren, méér dan verdienen!

Rood
2017
Speciale prijs
€ 9,95
Nu € 7,95
Bestellen
Wit
2017
Speciale prijs
€ 9,95
Nu € 7,95
Bestellen
Rood
2017
Speciale prijs
€ 9,95
Nu € 7,95
Bestellen
Rood
2017
Speciale prijs
€ 10,95
Nu € 8,50
Bestellen
Rood
2016
Speciale prijs
€ 9,95
Nu € 7,95
Bestellen
Wit
2017
Speciale prijs
€ 10,95
Nu € 8,50
Bestellen

Speciale prijs
€ 123,40
Nu € 91,80
Bestellen

Heerlijk Spaans uit Navarra

Príncipe de Viana is één van de meest moderne, vooruitstrevende wijnbedrijven in Spanje. Sinds de oprichting in 1983 groeit het bedrijf nog steeds. De Navarra-wijnen die onder het label Príncipe de Viana worden verhandeld, zijn de belangrijkste wijnen van de Bodega.

Buitengewoon prettig geprijsd!

Voor deze wijnen worden de traditionele Navarra-druiven Tempranillo, Garnacha en Viura, met de internationale druiven Cabernet Sauvignon, Chardonnay, Merlot en Syrah gecombineerd. Dit resulteert in bijzondere en opvallende kwaliteitswijnen voor buitengewoon schappelijke prijzen!

Rood
2014
Speciale prijs
€ 9,50
Nu € 8,95
Bestellen
Rood
2013
Speciale prijs
€ 11,50
Nu € 9,95
Bestellen

Heerlijk en eerlijk: Vergel!

La Bodega de Pinoso is een wijnmakerij in het Spaanse Valencia, die geleid wordt door een team van jonge, enthousiaste wijnmakers. In deze zuidelijke, warme streek telen ze met veel zorg hun druiven. De Monastrell is hier belangrijk. De grond en het klimaat rond Pinoso zijn ideaal voor het verbouwen van deze druivensoort.

Biologisch uit Valencia

De wijnen van La Bodega de Pinoso hebben, zoals men dat in Spanje zegt, een mediterrane ziel. Dit komt onder meer door het gebruik van inheemse gisten en druivenrassen. Bij de Bodega combineren ze moderne en traditionele technieken waardoor ze onder meer met lage sulfietgehaltes kunnen werken. Verder zijn de wijnen gecertificeerd biologisch!

Bodegas Pittacum uit Bierzo

Bierzo is een vruchtbare Spaanse vlakte met bergen aan beide kanten. Het is ook bekend als de poort naar Galicië en is uitermate geschikt voor wijnbouw. De bergen beschermen de wijngaarden tegen de Atlantische invloeden. Qua landschap en wijnen is Bierzo een overgangsgebied tussen de droge Meseta en het groene, nattere Galicië.

Mencia druif in optima forma!

Het staat bekend om z'n uitstekende rode wijn die wordt gemaakt van de Mencía druif. Zéér geschikt voor het maken van mooie, terroir gedreven wijnen en met gebruik van de juiste wijnbereidingstechnieken heeft dit gebied een grootse potentie. Spaans rood op hoog niveau: Bodegas Pittacum!

Rood
2016
Speciale prijs
€ 12,25
Nu € 10,95
Bestellen
Rood
2012
Speciale prijs
€ 19,10
Nu € 17,25
Bestellen

Condado de Haza

Alejandro Fernández is één van de absolute trendsetters van de huidige Spaanse wijnbouw. In het midden van de jaren ‘80, ontdekte hij een verlaten heuvelflank aan de oevers van de Duero rivier. De omstandigheden voor kwaliteitswijnbouw waren fraai aanwezig: een ligging op het zuiden, een zachte helling van de top van de heuvel naar de rivier, een mozaïek van bodemtypes, kiezels, klei en kalk voor de nodige nuances. Na drie jaar hard onderhandelen met de eigenaren van de vele individuele percelen kon Alejandro Fernández in 1989 zijn eerste 80 hectaren aan wijngaarden planten.

Topper uit Ribera del Duero

Vandaag de dag is de droom van deze wijze en inspirerende man werkelijkheid geworden. Het domein Condado de Haza, genoemd naar de nabije stad Haza, bezit bijna 200 hectaren wijngaard, beplant met Tempranillo stokken, op een hoogte van 800-900 meter boven de zeespiegel. Sinds 1995 pronkt op het domein een waar Château zoals Alejandro ervan had gedroomd!

Rood
2015
Speciale prijs
€ 21,75
Nu € 19,95
Bestellen

Een grote Spanjaard

Heeft u al eens wijn geproefd uit Priorat? De kurkdroge streek in Catalonië, in het noord-oosten van Spanje is binnen een aantal decennia veranderd van nauwelijks bekend tot een van de duurste wijnregio’s ter wereld.

Uit Priorat

De opbrengsten zijn (wat wijn per hectare betreft) zo laag, dat je de prijs wel op moet voeren om er niet op in te hoeven leveren als wijnboer… Serieus goede wijn!

Rood
2015
Speciale prijs
€ 23,95
Nu € 21,95
Bestellen

Mas Olivares

Zonder twijfel is het de meest spectaculaire wijngaard van Jumilla, de Finca Hoya de Santa Ana. Want met 825 meter is het de hoogste van deze Oost-Spaanse streek, terwijl er tevens talrijke stokoude Monastrell-stokken groeien die nimmer door de druifluis werden aangetast en dus nog hun oorspronkelijke wortels hebben. De ligging zorgt voor koele nachten, en dus frisheid in de wijnen, de hoge leeftijd van de wijnstokken geeft de wijn een extra dimensie.

Jumilla in optima forma!

Als dan ook nog de wijnbereiding in een uitstekende kelder geschiedt, door bovendien gedreven mensen (de derde generatie van de familie Olivares), dan ontstaan opmerkelijke wijnen. Zoals deze Olivares Tinto 2016, een drie maanden op vat gerijpte blend van Monastrell (75 procent), Garnacha en Syrah. Twee toppers van deze Bodega!

Rood
2015
Speciale prijs
€ 12,10
Nu € 11,25
Bestellen

Bodega Altolandon

In Landete, een klein dorp in de provincie Cuenza, niet ver van Valencia ligt op 1100 meter boven de zeespiegel Bodega Altolandon. Een dromerig landgoed temidden van de eigen wijngaarden. Op een oppervlakte van 75 ha. worden hier uiterst originele en héél bijzondere wijnen gemaakt. De hoogte is bewust gekozen, zodat ook in de toekomst (de aarde warmt toch steeds een klein beetje op) voor kwaliteit kan worden gegaan.

Eigenwijs andere wijnen...

Het heersende klimaat en het terroir doen de rest! We gaan er niet veel woorden aan vuil maken. Dit moet u eigenlijk geproefd hebben om er een oordeel over te kunnen vellen. Heel bijzonder wit en al even bijzonder rood. De prijs…? Voor de geboden kwaliteit en originaliteit een schijntje…

Wit
2014
Speciale prijs
€ 15,25
Nu € 13,75
Bestellen
Rood
2013
Speciale prijs
€ 16,10
Nu € 14,95
Bestellen