040 24 38 377

Natuurlijk kan ik beginnen dat ook wijn weer wat duurder wordt. Accijnsverhogingen, energieprijzen, stijgende lonen… Maar laat ik me vooral concentreren op wat ik wel in eigen hand heb. Het zoeken naar heerlijke en eerlijke wijnen. Kwaliteit voor een nog steeds méér dan redelijke prijs.

Dus in deze eerste wijnbrief van het jaar graag uw aandacht voor een mooie selectie wijnen. Een aantal bekend, maar natuurlijk ook ruimte voor nieuwe jaargangen en nieuwe ontdekkingen. Al met al wijnen, die zéér de moeite waard zijn en voorzien van een realistisch prijskaartje.

Profiteer van deze speciale aanbiedingsprijzen! Misschien goed om nog eens te laten weten dat u bij een afname vanaf 6 flessen sowieso de laagste (6 flessen-) prijs krijgt.

Overtuig uzelf en kom proeven! Ook gezellig om u  weer te zien!

Deze wijnbrief downloaden.

Uitnodiging Winterdeals-proeverij:

 

Vrijdag 2 februari van 11.00 tot 21.00 uur

Zaterdag 3 februari van 11.00 tot 17.00 uur

 

Zoals u gewend bent, staan alle wijnen uit onze wijnbrief open in onze kelder. Kom proeven om uw eventuele twijfels weg te nemen… U bent dit weekend al van harte welkom, gezellig!

Aanmelden voor de Wijnbrief

Herontdekt! Bodegas Enguera.

Bodegas Enguera is een relatief jong wijnbedrijf, opgericht in 1999. Ze bezitten bijna 160 hectare wijngaarden, verdeeld over twee gebieden - één in Fontanars dels Alforins en de andere in Enguera, beide ongeveer een uur ten zuidwesten van Valencia stad. Het zou één van die bodega´s kunnen zijn die geruisloos de top gaat bereiken. Deze bodega, opgericht door jonge, ambitieuze wijnmakers is gewijd aan volledig biologische landbouw, zonder pesticiden of herbiciden.

Biologisch uit Valencia!

Hun visie is dat men slechts met liefde voor het land en de druiven evenwichtige wijnen kan produceren.

Ze hebben als doel om het beste te bereiken met inheemse druivenrassen in combinatie met geïmporteerde rassen. Ik selecteerde 4 nieuwe wijnen!

Nieuwe wijnen van Laurent Miquel

Luxe wit en rood voor een doodgewone prijs. Dat had Laurent Miquel voor ogen bij het creëren van deze wijnen. Dat hij daarin geslaagd is bewijst de populariteit van de Héritage Vineyards Chardonnay en Cabernet Sauvignon.

inmiddels zéér populair

Niet heel lang geleden met succes geïntroduceerd. Twee wijnen met luxe en bijzonder goed gedoseerde houtopvoeding. Als de wijnen euro’s meer hadden gekost, was ik nog steeds enthousiast… Zulke wijnen dus.

Farina uit de Veneto

Farina is het oudste wijnbedrijf in het Valpolicella Classico gebied in Italië. Een diepgaande passie voor druiven, het land en het gebied, en een diepe liefde voor wijn zijn de basis voor het ontstaan van dit mooie wijnhuis. De wijnen worden met nieuwe technologieën gemaakt waarbij de traditionele stijl van wijn maken niet vergeten wordt. Met respect voor de natuur en hoe Remo Farina het wijnmaken de huidige (3e) generatie geleerd heeft.

Twee heerlijke “Classico’s”

Door de invloed van de zee en bergen heeft de Veneto-streek een zacht klimaat, met veelal zuivere, frisse en goed verteerbare wijnen als resultaat. Wijnen die in alle jaargetijden prima presteren!

Casa Ferreirinha uit de Douro

Casa Ferreirinha, een toonaangevend wijnhuis in de prachtige Douro, is een producent met een lange geschiedenis. In 1751 gaat Ferreira van start als producent van vooral versterkte wijnen, slechts in beperkte mate wordt er ook niet versterkte Douro-wijn gemaakt. Daar komt verandering in als halverwege de 19e eeuw Dona Antónia Adelaide Ferreira de leiding van het bedrijf in handen neemt.

Terug van even weggeweest

Deze Dona Antónia was een intelligente en sociaal bewogen zakenvrouw die met het kapitaal uit de verkoop van een deel van het familievastgoed niet alleen het wijnbedrijf een enorme impuls gaf, maar ook met huisvesting, zorg en scholing investeerde in het welzijn van de mensen in de Douro. De naam van het wijnbedrijf, Casa Ferreirinha, is ontleend aan de koosnaam Ferreirinha die Dona Antónia van de lokale bevolking kreeg. Graag uw aandacht voor deze aantrekkelijke wijnen.

Rood
2021
Speciale prijs
€ 12,50
Nu € 11,50
Bestellen

Zoekt u nieuwe, zéér betaalbare (huis-)wijnen?

Ik blijf natuurlijk steeds zoeken naar wijnen in deze prijsklasse. Kwaliteit voor een mats prijs. Sommige nieuw, andere bekend, en soms nieuwe oogstjaren. Ik heb ze de afgelopen week nog eens kritisch geproefd en ben er nog steeds enthousiast over. Niet ingewikkeld, maar gewoon prima wijnen en natuurlijk kunt u uw voorkeuren hebben, want ze zijn allemaal echt verschillend en dat maakt het weer boeiend.

Een reden te meer om ze te komen proeven! Proeven is weten, maar dat wist u al…