040 24 38 377

Verstand van wijnen, kennis van wijnsoorten

Wijnkenner/Vinoloog; 1. Iemand die veel verstand heeft van wijnen 2. Kenner van wijnsoorten.

Twee verschillende definities voor een en dezelfde persoon. Twee kwaliteiten die je echter absoluut niet los van een elkaar kunt zien om te komen tot een goed wijnadvies. Of zo als Johan van Dommelen, eigenaar van Piters Wijnen, het treffend stelt: “Over smaak valt niet te twisten. Maar wij zijn er van overtuigd dat wij, dankzij onze kennis van wijnen en het met zorg geselecteerde assortiment, altijd die wijn in huis hebben, die voldoet aan de verwachting van de liefhebber en passend is bij elke gelegenheid.”

Passie

Een absolute passie voor wijnen. Met kennis, ervaring en een even zo groot enthousiasme gebracht. Dat is Johan van Dommelen ten voeten uit. Het is ook deze passie die hem deed besluiten om, na een aantal jaren in de zaak te hebben gewerkt, Piters Wijnen zelfstandig voort te zetten. “Piters Wijnen (anno 1960) is altijd een echt familiebedrijf geweest waar oprichter Eugene Piters en later zijn zoon Rob met liefde voor wijn de zaak hebben gerund. Ik heb als vaste medewerker die liefde voor wijn en de zaak overgedragen gekregen. Dus toen ik, nu vijftien jaar geleden, de mogelijkheid kreeg om deze prachtige zaak zelfstandig voort te zetten, heb ik ook geen moment getwijfeld.”

Smaak

In de ruim vijftig jaar dat de zaak nu bestaat is Piters Wijnen uitgegroeid tot een begrip in Eindhoven en de verre omtrek. Met een vaste en trouwe klantenkring van wijnliefhebbers, altijd op zoek naar een wijn die bij hun persoonlijke smaak past. “Mensen vragen vaak aan mij wat nu lekkere wijn is. Dat kun je dus eigenlijk nooit met 100% zekerheid zeggen. Smaak is namelijk heel persoonlijk. Wat ik wel heel graag doe, is de smaak van iemand zo goed mogelijk destilleren. Door een aantal persoonlijke vragen kan ik vaak prima inschatten wat iemand lekker vindt. Daarna is het vooral een kwestie van proeven. Vervolgens is mijn assortiment dusdanig dat ik in elke prijsklasse in een goede fles wijn kan voorzien.”

Kwaliteit

Want overal ter wereld worden mooie wijnen geproduceerd, maar je moet ze weten te vinden. Net dat ene wijnhuis in je assortiment opnemen dat nog niemand kent, maar wat wel voldoet aan de hoge kwaliteitsstandaard die Piters Wijnen aan een wijn stelt. “Ik laat me tijdens mijn wijnreizen inspireren door wat ik zie en proef. Daarbij laat ik me leiden door mijn eigen kwaliteitsstandaard. Ik ga geen wijnen verkopen waar ik zelf niet 100% achter sta. En tot nu toe heeft mijn gevoel me eigenlijk nog nooit in de steek gelaten. Zo zie je in mijn assortiment duidelijk mijn voorliefde terug voor wijnen uit de oude wereld (Italië, Spanje, Frankrijk), maar ik heb natuurlijk ook wijnen uit bijvoorbeeld Chili, Argentinië, Australië en de VS in mijn aanbod.”

Gemak en service

Een breed en met zorg samengesteld assortiment met wijnen uit zowel de oude als nieuwe wereld. Daarnaast een mooie voorraad Port. Het maakt een bezoek aan de winkel meer dan de moeite waard. De winkel aan de Vestdijk is, ondanks hartje centrum , zeer goed bereikbaar en heeft een eigen parkeergelegenheid aan de achterzijde van het pand.

Johan: “Maar we zien dat mensen ook steeds vaker via internet hun bestellingen doen. Het heeft er voor gezorgd dat we vanuit heel Nederland onze klanten mogen begroeten. Met een eigen bezorgdienst zorgen wij er voor dat iedereen zijn of haar bestelling zo snel mogelijk in huis heeft.  Naast particuliere klanten mogen we ook bedrijven, instellingen en horecagelegenheden tot onze klantenkring rekenen. Stuk voor stuk relaties die ons al lang kennen en onze passie voor een mooie wijn delen, een goed advies kunnen waarderen en service nog als een absolute meerwaarde zien. Wij nodigen ook u graag uit om dit te komen ervaren.”