040 24 38 377

Maak hier uw keuze

REGIO
Kies eerst een kleur en land.
DOMEIN
Kies eerst een kleur en land.
PRIJS
Kies eerst een kleur of een land.

Een heerlijke collectie kwaliteitswijnen

Overal ter wereld worden mooie wijnen geproduceerd, maar je moet ze weten te vinden. Net dat ene wijnhuis in je assortiment opnemen dat nog niemand kent, maar wat wel voldoet aan de hoge kwaliteitsstandaard die Piters Wijnen aan een wijn stelt.

We laten ons leiden door onze eigen kwaliteitsstandaard. Wijnen die wij zelf ook graag drinken! U vindt hier geen wijnen waar we zelf niet 100% achter staan.

Wijnen uit de hele wereld

In het assortiment is een belangrijke plaats ingeruimd voor wijnen uit Frankrijk. Italië en Spanje zijn sterk in opkomst.

Verder natuurlijk ook aandacht voor bijvoorbeeld Duitsland, Oostenrijk, Portugal, Chili, Argentinië, Nieuw-Zeeland, Australië, Zuid-Afrika, Libanon en de Verenigde Staten. In allerlei prijsklassen en voor ieder wat wils!

Wijn van de maand

Pinot Grigio, Farina

In de provincie Verona groeien de Pinot Grigio druiven op een bodem van vulkanische oorsprong, één die rijk is aan kalk en klei. Een mooie stimulans voor bloemige aroma's. De zon brengt u vervolgens het zachte tropenfruit. Pinot Grigio is de populairste witte druif van Italië. Vaak vraag ik me af waarop al dat schoudergeklop gebaseerd is. Farina is echter van het andere soort. Pittig, levendig en van een aangename stevigheid. Koele entree in de mond (anijstouch, kraakje wit fruit) met een fractie molligheid in de fase die daarop volgt. Volop sappigheid en een subtiel bittertje van de roze pompelmoes in de finale. Wijn die direct doet verlangen naar een tweede, derde (etc.) slok. Nu-2022. Breed inzetbare wijn: aperitief, lunch en diner: geroosterde vis, krokante salades en gedroogde ham.