040 24 38 377

Nieuwe oogstjaren van Domaine de Marotte. Volop puur, aantrekkelijk, biologisch wijnplezier!

Waar mogelijk werken de wijnmakers waarmee wij zaken doen verantwoord en weloverwogen, danwel biologisch. Deze respectvolle aanpak staat wat ons en onze wijnmakers betreft aan de basis van echt goede wijn. In veel gevallen zijn de wijnmakers niet bio-gecertificeerd maar is hun werkwijze zorgvuldig, artisanaal, en met groot respect voor de natuur. Dat resulteert in de grootste nauwkeurigheid in hun wijn. U kunt erop vertrouwen dat wij onze wijnmakers voortdurend stimuleren hun werkwijze nog verder te optimaliseren.

Daan en Elvire van Dijkman van Domaine de Marotte, telen al vanaf het begin biologisch. Een plant kan nu eenmaal smaakvollere druiven maken als hij staat geworteld in een zo natuurlijk mogelijke leefomgeving waarin hij zich prettig voelt. Vanaf het oogstjaar 2012 zijn de wijnen ook officieel biologisch gecertificeerd!

Mede door de uitstekende prijs/plezier/kwaliteitverhouding zijn de ongemeen kloeke en frisse wijnen van Daan en Elvire van Dijkman favoriete wijnen voor alledag. Het wijngoed ligt prachtig, eenzaam en hoog op de zuidhelling van de Mont Ventoux in de Provence. Hier worden met passie prachtige wijnen gemaakt. Niet aarzelen dus! Met veel plezier presenteer ik u de nieuwe oogstjaren!

Vaste waarde in de collectie: Château Etang des Colombes.

In Lézignan, in het hart van het machtige Corbières gebied, ligt Château Etang des Colombes. Het Massif des Corbières is een contrastrijk gebied, met prachtige reliëfs uitgehouwen door de wind, waarboven de Kathaarse forten hoog uittorenen. Met zijn 19.000 hectare is deze appellation de meest uitgestrekte in de Languedoc. Het Château zelf dateert uit de 17e eeuw en was vroeger eigendom van de aartsbisschop van Narbonne.

Christophe Gualco is inmiddels de vierde generatie wijnmaker op dit prachtige bezit. De wijnen worden gerekend tot het beste wat de Corbières te bieden heeft. Oude wijnstokken (Vieilles Vignes) lijken hier wel het toverwoord. Ze geven een kleine opbrengst van een superieure kwaliteit. Het rooien van oude, minder rendabele wijnstokken is iets wat de familie Gualco zelden doet, waardoor het arsenaal aan echte Vieilles Vignes van dit Chateau dan ook indrukwekkend is.

De “Cuvée Bicentenaire” is een méér dan vaste waarde in ons assortiment, met vele liefhebbers. De term ‘oud en vertrouwd’ is echt op zijn plaats. We hebben het hier over de wijn die ononderbroken méér dan 25 jaar in ons assortiment zit!! Tevens zijn er nog twee topcuvées van dit domein “Cuvée Bois des Dames” in rood en héél verrassend wit, want als u een zéér betaalbaar alternatief zoekt voor echt grote witte Bourgognes is deze wijn een regelrechte aanrader!!

De speciale prijzen!

Domaine de Marotte "Cuvée Luc" (wit)

https://www.piterswijnen.nl/domaine-de-marotte-cuvee-luc

 

Domaine de Marotte "Cuvée Jules" (rosé)

https://www.piterswijnen.nl/domaine-de-marotte-cuvee-jules

 

Domaine de Marotte "Cuvée Niels" (rood)

https://www.piterswijnen.nl/domaine-de-marotte-cuvee-niels

 

Château Etang des Colombes "Cuvée Bicentenaire" (rood)

https://www.piterswijnen.nl/chateau-etang-des-colombes-bicentenaire

 

Château Etang des Colombes "Cuvée Bois des Dames Blanc" (wit)

https://www.piterswijnen.nl/chateau-etang-des-colombes-bois-des-dames-blanc

 

Château Etang des Colombes "Cuvée Bois des Dames Rouge" (rood)

https://www.piterswijnen.nl/chateau-etang-des-colombes-bois-des-dames-rouge

 

Deze wijnbrief graag als PDF bekijken?

Bekijk de wijnbrief