Corvina Veronese, Rondinella, Molinara. De druiven worden tot februari gedroogd waarna ze volgens de traditionele methode worden gevinifieerd: een zeer langzame fermentatie van de most in RVS-tanks. Gedurende drie jaar rijpt de wijn op eikenhouten vaten, vervolgens rust de wijn nog zo’n 6 maanden in de fles, pas daarna mag hij u en mij gaan plezieren! Diep donker kersenrood met zwarte schakering. Decanteren is op dit moment zinvol. Een explosie van bloemen en fruit is het gevolg. Viooltjes, perzikbloesem. kersenlikeur, tabak, ceder, mint. Fenomenale structuur! Oneindige finale! Nu-2030. Zeer geschikt voor alle types wild, in het bijzonder haas. Eveneens aanbevolen bij de klassieke eend met sinaasappelsaus. Blauwschimmelkazen. After diner wijn!
Type | Rood |
Land | Italië |
Regio | Amarone della Valpolicella Classico |
Domein | Farina |
Inhoud | Normaal (75cl) |
Oogst | 2017 |
Bruikbaar tot | 2030 |
Druif |
Corvina Rondinella Molinara |