Tijdens de vergisting van 20 dagen wordt 3 keer daags het sap van onderaf weer bovenop over de schilletjes gepompt. Zo vindt er een intensieve extractie plaats en krijgt de wijn een diepere kleur en een uitgesprokener smaak. Houtrijping van 12 maanden, waarvan 85 % nieuwe eikenvaten zijn, Verleidelijke sappige en genereuze materie met lichte roostertonen. Confiture van zwarte vruchten. Verder dadels en een vleugje laurier, het zo kenmerkende mint-toontje ontbreekt ook niet. En natuurlijk proef je de houtrijping. Geeft de wijn klasse! Serieuze Merlot! Nu-2026. Smaakrijk, geconcentreerd en toch ook aardig toegankelijk. Dit is gemaakt voor de internationale keuken met multi-fusion-invloed. Schuw niet de klassieke rood vlees bereidingen, ook lekker!
Type | Rood |
Land | Chili |
Regio | Aconcagua |
Domein | Errazuriz |
Inhoud | Normaal (75cl) |
Oogst | 2018 |
Bruikbaar tot | 2026 |
Druif |
Merlot |